Buzău

Grădiniţa P.P. Nr. 9 Buzău

nivel preşcolar, limba română

Str. Vulturului 2, cartier Micro V, jud. Buzău, cod 120058

tel. 0238-726 807

Persoanele de contact:

Marilena Cazan: maricaz_mi[at]yahoo.co.uk

Mihaela Anghel: mihaelaanghel52[at]yahoo.com

Grupa Waldorf din Buzău a fost întemeiată în anul 1996.

După ani de eforturi susţinute şi la 20 de ani de la introducerea alternativei Waldorf în România, putem spune cu mândrie că dorinţele celor care au iniţiat această alternativă s-au împlinit. Astăzi, grupa Waldorf se bucură de un spaţiu primitor şi de un mobilier plurifuncţional, de materiale didactice naturale diversificate, obţinute prin eforturile manageriale şi din donaţiile părinţilor, făcute an de an în folosul copiilor grupei Waldorf şi pentru o educaţie de calitate, care să îndeplinească atât standardele educaţionale ale învătământului Waldorf, cât şi pe cele ale învăţământului tradiţional din România.

Educatoarele grupei Waldorf consideră că întreaga muncă dedicată copiilor este un efort al unei mari echipe, care îi cuprinde pe toţi cei care se ocupă de creşterea, educarea şi îngrijirea lor – de la părinţi şi educatoare la management şi administraţie, asistenţa medicală, îngrijirea spaţiului interior şi exterior, bucătărie, lenjerie. Le mulţumim tuturor pentru sprijinul oferit de fiecare dată nouă şi copiilor „noştri“.

În prezent, grupa Waldorf are contacte directe cu cadre didactice şi unităţi de învăţământ – grădiniţe şi şcoli din ţară, în special cu grădiniţe din regiunea de sud-est, dar şi din străinătate (Germania, Anglia, Spania) – împreună cu care derulează diverse parteneriate. Pentru viitor ne propunem să intensificăm aceste legături pentru a ne bucura şi mai mult de avantajele unei largi şi fructuoase colaborări.

Luni, 14 septembrie, o zi mult aşteptată de copii . Ne-am reîntors din vacanţă, nostalgici şi plini de amintiri frumoase pregătite pentru a fi împărtăşite colegilor. Observăm că locurile copiilor care au plecat la şcoală au fost ocupate de copiii mici, pe care i-am întâmpinat cu multă bucurie.

Odată cu alaiul frunzelor ruginii ale toamnei, coşurile pline cu fructe şi legume ne-au adus în grupă Sărbătoarea Recoltei. Cu multă bucurie ne-am ornat coşurile de recoltă cu crizanteme şi tufănele şi am adus odă bogăţiei toamnei prin cântece şi jocuri.

Dar natura şi-a urmat cursul şi iată că toamna se pregăteşte de plecare, moment în care apar hărnicuţii pitici, dornici să ajute animalele, păsările, gâzele, rădăcinile copăceilor şi seminţele florilor. Sărbătoarea Lămpaşelor a creat în grupa noastră o atmosferă specială, fiecare copil, cu lămpaşul luminat, pornind către ieşirea din grădiniţă, de unde piticii urmau să ia lumină, pentru a coborî cu ea în adâncul pamântului.

După această sărbătoare, cu sufletele pioase am pregătit Jocul de Crăciun şi, în liniştea iernii, ne-am îndreptat împreună cu părinţii către Sfânta Biserică, unde am jucat scena naşterii Domnului Iisus Hristos.

Odată trecute sărbătorile iernii, cu sufletele clocotind de dorinţa reînvierii naturii, am pregătit Carnavalul Basmelor, prin care am încercat să alungăm iarna, pentru ca mult dorita primăvară să se instaleze cu alaiul ei de flori. Bucuria sosirii primăverii nu s-a lăsat cu mult aşteptată, deoarece magicul fir alb-roşu al mărţişorului ne-a readus speranţa trezirii naturii la viată. A urmat ziua de 8 Martie când, plini de recunoştinţă pentru persoana care ne-a dat viaţă, am învăţat cântece şi poezii şi am încercat să desenăm chipul celei mai dragi fiinţe … mama. Dar cum sărbătorile primăverii abia începuseră, gândul ne zbura deja către sfintele sărbători ale Paştelui, pentru care urma să pregătim ouă încondeiate şi aranjamente speciale pentru ornarea grupei.

Ciclul sărbătorilor anului se va încheia cu Serbarea sfârşitului de an şcolar când ne vom lua rămas bun de la copiii care au crescut alături de noi de la vârsta de 3 anişori, dar care trebuie să pornească mai departe în viaţă. Le dorim din suflet viitorilor noştri şcolari mult noroc, bucurii şi succes în tot ceea ce vor face.