Râmnicu Vâlcea

Şcoala Gimnazială Waldorf Rm. Vâlcea

nivel preşcolar, primar şi gimnazial; limba română

Calea lui Traian 170, jud. Vâlcea, cod 240243

tel. 0250-742 855

Persoana de contact: Diana Stănculescu

e-mail: waldorfvalcea[at]gmail.com

Sistemul de învăţământ alternativ Waldorf a luat fiinţă la Rm. Vâlcea în 1993.

Odată cu înfiinţarea primei grupe de grădiniţă şi a clasei I Waldorf, a luat fiinţă şi Asociaţia ,,ProWaldorf”, constituită din colectivul cadrelor didactice, părinţii elevilor şi membrii simpatizanţi.

În prezent, Şcoala Waldorf îşi desfăşoară activitatea în sediul din Str. Calea lui Traian nr. 170, având clasele I-VIII şi 4 grupe de preşcolari.

Prin diversitatea activităţii şcolare şi extraşcolare, elevii şcolii noastre au fost implicaţi permanent în acţiuni organizate de Primăria Municipiului Rm. Vâlcea, Biblioteca Judeţeană ,,Antim Ivireanu”, Centrul de pictură şi modelaj, Consiliul Judeţean, Centrul Europa etc.

Şcoala este cunoscută în comunitatea oraşului nostru ca o şcoală cu bune rezultate atât pe plan informaţional, cât şi pe plan cultural-artistic şi social, obţinând rezultate deosebite în cadrul unor acţiuni şi concursuri precum:

  • În cadrul proiectului ,,Spring Day in Europe”, în parteneriat cu ,,Centrul Europa” din Rm. Vâlcea, elevii şcolii noastre au fost mesagerii judeţului Vâlcea în Parlamentul European de la Strasbourg, unde au prezentat piesa de teatru ,,Războiul îngheţatei de zmeură”, precum şi o expoziţie cu obiecte de ceramică şi costume populare specifice zonei vâlcene.
  • La Biblioteca Judeţeană ,,Antim Ivireanu”, în cadrul sărbătorii anuale a Zilelor Francofoniei, copiii noştri au impresionat prin dramatizarea ,,Legendele Olimpului”, precum şi prin muzicalitatea interpretării la blockflote, în montajul literar ,,Pe aripi de primăvară”, în limbile engleză şi germană.

În fiecare zi, în sălile zugrăvite în roz, pe micuţii preşcolari îi aşteaptă în coşuleţe: castane, pietricele, multe bucăţi de lemn care se transformă ca prin minune în căluţi năzdrăvani, baghete fermecate. Pe răftuleţe: castronaşe, crăticioare şi alte obiecte de uz gospodăresc ajută micuţele gospodine să gătească şi să trebăluiască harnice, iar păpuşile croşetate şi tricotate de mămici şi doamnele educatoare aşteaptă să primească roluri în jocurile desfăşurate de micuţii lor prieteni.

În acest locaş, orice sărbătoare este o solemnitate şi o bucurie. În pragul toamnei târzii, împreună cu părinţii, ajutăm piticii să se pregătească pentru iarnă, de aceea confecţionăm toţi lampioane.

În fiecare zi de marţi, micuţele gospodine ajutate de iscusiţii bucătari, colegii lor de grupă, prepară diverse bunătăţi printre care şi delicioasele biluţe din biscuiţi cu rom şi nucă de cocos.

O sărbătoare pe care copiii o aşteaptă cu mult drag si cu nerăbdare este „Carnavalul”, unde, cu mic cu mare, părinţi, copii şi invitaţi, costumaţi, participă la jocurile şi surprizele pregătite de educatoare.

La fiecare început de toamnă, revederea cu foştii elevi ai şcolii Waldorf reprezintă un prilej de bucurie, alături de părinţi şi de toţi cei care apreciază şi iubesc alternativa educaţională Waldorf.