Părinți

Școala/grădinița Waldorf este un loc în care se încearcă educarea omului în ansamblul său, atât cognitiv, cât şi artistic sau în domeniul manualităţii, armonizând procesul educaţional. Disciplinele şcolare nu sunt privite ca scop în sine, ci ca mijloace educaţionale, drept pentru care nu se dau note sau calificative, elevii primind la sfârşitul clasei o caracterizare scrisă de învăţător sau de profesori.

Pentru studiu nu se folosesc manuale în clasele mici: elevii folosesc informaţia primită în orele de curs şi toată gama de cărţi existente în domeniul studiat.
Disciplinele principale: limba română/maternă, matematica, istoria, geografia, biologia, fizica şi chimia sunt predate în perioade/epoci de câte 3-4 săptămâni, câte două ore pe zi.
Dexterităţile: limbile moderne, sportul, muzica, cursurile artistice etc., cât şi orele de exerciţiu la limba română/maternă şi matematica etc. apar în continuare în orar, în mod obişnuit.
Programele diferitelor discipline sunt asemănătoare cu cele din sistemul naţional.

Nivelul cunoştinţelor este echivalent cu cel din şcoala tradiţională, la nivelul claselor a IV-a, a VIII-a şi la bacalaureat.